SELAMAT TINGGAL KULIT BERMASALAH

 "ASSALAMUALAIKUM"
Fuuhhhh, dah bersawang blog ni. Hari ni nekad nak buang sawang-sawang yang bermaharajalela kat sini. Okay, sejak dari open house hari tu, ramai yang duk PM tanya pakai produk ape sampai kulit jadi makin cerah je. Parut-parut jerawat dulu takde dah sebab yang kenal saya dari dulu memang tahu yang muka saya banyak parut. Sekarang kulit jadi main cerah, parut hilang, jeragat dah pudar, dan yang penting nampak segar je walaupun tak mekap tebal.
 Yess, memang saya akui saya dah tak berminat nak mekap tebal-tebal sekarang. First sebab saya ada anak kecik dan masa tuk saya bersiap nak keluar sangatlah terhad. So, saya amek pendekatan lain dengan makan supplement tuk rawat kulit  dari dalam. Bila dalaman kita terjaga, automatik luaran akan nampak kesannya. Sangat-sangat berpuas hati dengan supplement yang saya amalkan sejak setahun yang lalu. Hasilnya memang tiptop dari segi dalaman mahupun luaran. 
Panjang bebeno mukaddimah, okay hari ni saya nak share set supplement yang dah macam makanan ruji saya hari-hari. Sebab lau sehari tak amek supplement rasa tak lengkap hidup. Ade je yang tak kena dan badan rasa lain macam. Seriusly, yang dah consume supplement sahaja yang dapat bezakan keadaan sebelum dan selepas amalkan supplement. 

Untuk kulit khususnya, saya amalkan SET D ni. ESP memang saya ADD ON dan WAJIB amek setiap hari. VIT E, B COMPLEX dan VITA C pulak memang main booster bagi yang nak kulit sihat dan cantik dari dalam. Kat bawah saya ada share fungsi setiap vitamin ni.

VITA-E COMPLEX : merupakan anti-oksida yang hebat yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh kita dengan sendirinya. Anti-oksida sangat penting untuk meneutralkan radikal bebas dan mencegah kerosakan selular. Anti-oksida dapat menjaga dan memperbaiki struktur kulit. Jangan tak tahu tau dengan pengambilan VITA-E dapat mencegah premature-aging atau tua sebelum usia. Bagaimana? VITA-E mencegah pembentukan garis-garis halus dengan menghalang kerosakan dari radikal bebas. Kedutan dicegah dengan merangsang pembentukan kolagen, menyokong pembentukan sel-sel kulit baru dan mempercepatkan pertumbuhan sel kulit. Parut-parut pun leh hilang sebab sel kulit mati akan digantikan dengan sel kulit yang baru


B COMPLEX :  mengandungi 8 komponen penting vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, 100% biotin dan Asid Folik. Sangat penting untuk mengawal tahap kemurungan dan stress yang menjadi salah satu penyebab pembentukan jerawat. B COMPLEX melancarkan peredaran darah yang akan menjadikan kulit lebih lembap, menaikkan seri wajah dan menyingkirkan sel-sel kulit mati. B Complex merupakan supplement penting dalam menyeimbangkan kesihatan dan kecantikan dalaman serta luaran. Dalam erti kata lain, B is for Beauty. 

VITA-C : merupakan kompenan penting dalam penghasilan kolagen. VITA C dan kolagen saling berkait yang mana kolagen dihasilkan dengan adanya VITA C. Kolagen pula akan menyebabkan kulit menjadi lebih anjal dan awet muda. Selain untuk kulit, VITA C sangat diperlukan oleh badan untuk meningkatkan sistem imunisasi yang mana dapat mengelakkan penyakit-penyakit yang senang berjangkit seperti selsema, demam, dan batuk. Kekurangan VITA-C akan menyebabkan kulit jadi kering, kusam dan menggelupas. Tuk dapatkan kulit yang segar dan berseri-seri setiap hari, amalkan VITA C kerana VITA C sifatnya larut air dan tak disimpan lam badan. So, kita sangat disarankan mengambil VITA C setiap hari untuk menggantikan VITA C lam badan yang telah larut. 

ESP : sangat direkomenkan untuk dapatkan kulit yang gebu dan halus mulus gituuu. ESP membantu dalam menghasilkan set kulit yang akan menjadikan kulit nampak sentiasa baru dan berseri-seri. ESP ibarat pencetus kerana membantu penyerapan vitamin-vitamin lain yang diperlukan oleh kulit. Parut-parut degil jugak dapat dilenyapkan dengan ESP selain menganjalkan serta memperbaiki struktur kulit. Kulit akan lebih remaja dan bebas cela a.k.a kulit yang FLAWLESS. 

Okay bile dah tahu semua fungsi vitamin ni, mesti lagi berkobar-kobar nak konsisten makan vitamin. Memang sangat jelas yang badan kita sangat perlukan vitamin tambahan bukan sahaja tuk kulit malah tuk seluruh kesihatan badan. Sayang bile kite berkira bab kesihatan dan kecantikan ni. Sebab setiap hari badan kita akan mengalami proses penuaan. So, yang sayangkan badan dan nak dapatkan kulit yang cantik dengan sihat dan takde side effect pada masa akan datang, amalkan supplement dari sekarang. Tak rugi pun. Yang sihat dan cantik nanti kamu jugak kan. Peace !

Jom layan testimoni dari pengguna tegar SET KULIT SHAKLEE. 








Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

0 comments:

 
Copyright © SAKURA BEAUTY AND HERBS | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in