RAHSIA MUDAH KURUS LEPAS BERSALIN

"ASSALAMUALAIKUM"


Bile fikir sal kahwin, mesti fikir sal anak. Bile nak ade anak, kena la korbankan berat badan zaman remaja. Yela, time pregnant berat badan conform2 la naek. Paling sikit pun akan naek lam 10kg. Aishh, sikit ke tu? Sikit la sebab saya sendiri pun naek lam 20kg. Badan dah macam dipam-pam. Walaupun tak berapa ade selera nak makan tapi berat still naek jugak. Tapi ada jugak jenis badan yang tak naek mendadak. Wanita-wanita ini haruslah bersyukur kerana tak payah susah-susah nak turunkan berat badan lepas bersalin. :)


Lepas bersalin, masa lam pantang ni la waktu terbaik tuk turunkan balik berat badan. Sebabnya time ni makan dah sah-sah berpantang. So boleh la nak dapatkan berat idaman semula. Tapi lau pantang makan je tak jadi jugak. Sebab tak bakar lelemak yang terkumpul sepanjang pregnant dulu. Time pregnant mane ade mase kite nak exercise2 ni. Setakat turun naek tangga 2 3 kali boleh la. Pastu balik, fengggsannnn. 


So, saya ade tips mudah tuk bakar lelemak lam badan lepas bersalin. 
Tips yang sangat mudah dan memang diakui ramai ibu-ibu kat luar sane adalah BREASTFEEDING.


Memang ramai yang tahu tentang perkara ni tapi ramai yang tak tahu sememangnya menyusukan baby dapat membantu ibu-ibu untuk kurus. Semasa menyusu, hampir 600 kalori terbakar. Banyak ke 600 kalori tu? Mestila banyak sebab anda perlu bersenam selama 2 jam tuk bakar 600 kalori. Jika lam masa sehari mnyusu, anda dapat bakar 600 kalori, alangkah bertuahnya anda. Hari-hari menyusu, hari-hari kalori akan terbakar. Bukankah amat mudah tuk kurus lepas bersalin? Dan saya amat yakin yang anda pasti tidak akan bersenam setiap hari untuk membakar kalori tersebut. 


Namun, bukan semua para ibu bertuah memiliki susu yang banyak dan mencukupi untuk si kecil mereka. Ada yang kurang susu sejak anak dilahirkan sehinggalah habis pantang. Mereka-mereka ini pasti akan memberikan susu formula untuk memastikan anak mereka kenyang dan tidur lena. Tapi adakah anda pasti khasiat yang terdapat dalam susu formula itu lengkap tuk anak anda? Sesetengah susu formula berasid manakala susu ibu adalah alkali. 


Sebagai seorang ibu, pasti akan terdetik untuk menyusukan anak sendiri sehingga umur 2 tahun. Alhamdulillah, sampai ke hari ini saya masih menyusukan anak saya yang berumur 4 bulan dengan susu badan. Saya bernasib baek kerana kenal dengan produk menyusu SHAKLEE terlebih dahulu sebelum saya berkahwin lagi dan mengamalkannya sehingga sekarang. Supplement tambahan sememangnya membantu dalam memastikan kuantiti dan kepekatan susu yang dihasilkan. 


Kat sini saya nak kongsi tips perbanyakkan susu badan tuk anak2 comel kite:

1) Banyakkan berdoa dan berzikir - kita sebagai orang Islam harus lah banyakkan berdoa dan berzikir supaya dipermudahkan menyusukan anak sehingga umur 2 tahun. Antara doa yang boleh diamalkan adalah :
" Ya Allah, permudahkanlah segala urusan kehidupanku, perbanyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan." " Ya Allah, seberapa banyak susu yang aku perolehi hari ini, penuhilah dengan rahmatMu dan keberkatan disisMu. Semoga dengan keberkatanMu, susu yang sedikit menjadi banyak dan kenyang buat anakku."
Sambil berdoa, letakkan tangan pada payudara, dan doa semoga Allah murahkan rezeki untuk menyempurnakan penyusuan bayi sehingga umur 2 tahun. 


2) Susukan bayi bila-bila masa dia terasa lapar. Lebih banyak aktiviti penyusuan berlaku, lebih banyak penghasilan susu


3) Susukan bayi pada kedua-dua belah payudara sehingga kenyang iaitu sehingga bayi itu sendiri yang melepaskan puting. Ini akan merangsang lebih banyakk pengeluaran susu.


4) Jangan jarakkan penyusuan terlalu lama. 2 jam atau kurang sudah memadai dan bagi peluang bayi anda menyusu dari payudara untuk rangsangan pengeluaran susu


5) Pastikan anda berada dalam keadaan tenang dan yakin mampu menyusukan bayi anda. Perasaan tertekan atau tidak yakin akan mempengaruhi penghasilan susu. 


6) Amalkan pemakanan yang seimbang agar segala keperluan untuk menghasilkan susu cukup. 


7) Anda jugak digalakkan mengambil vitamin tambahan untuk membantu melengkapkan segala nutrisi yang diperlukan tubuh untuk menghasilkan susu yang pekat, berkualiti dan baik untuk anak anda. Shaklee mempunyai set penyusuan eksklusif untuk ibu yang inginkan pemakanan terbaik untuk anak mereka. 


Ini adalah set penyusuan lengkap SHAKLEE. Alhamdulillah, memang amalkan set menyusu ni sampai sekarang dan susu semakin melimpah ruah. Anak memang tak meragam dan cepat kenyang. Tido anak pun lena je. Sejuk hati tengok anak membesar dengan sihat dengan kualiti susu yang hebat. 

Hanya yang terbaik untuk anak-anak kita membesar. 

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

SELAMAT TINGGAL KULIT BERMASALAH

 "ASSALAMUALAIKUM"
Fuuhhhh, dah bersawang blog ni. Hari ni nekad nak buang sawang-sawang yang bermaharajalela kat sini. Okay, sejak dari open house hari tu, ramai yang duk PM tanya pakai produk ape sampai kulit jadi makin cerah je. Parut-parut jerawat dulu takde dah sebab yang kenal saya dari dulu memang tahu yang muka saya banyak parut. Sekarang kulit jadi main cerah, parut hilang, jeragat dah pudar, dan yang penting nampak segar je walaupun tak mekap tebal.
 Yess, memang saya akui saya dah tak berminat nak mekap tebal-tebal sekarang. First sebab saya ada anak kecik dan masa tuk saya bersiap nak keluar sangatlah terhad. So, saya amek pendekatan lain dengan makan supplement tuk rawat kulit  dari dalam. Bila dalaman kita terjaga, automatik luaran akan nampak kesannya. Sangat-sangat berpuas hati dengan supplement yang saya amalkan sejak setahun yang lalu. Hasilnya memang tiptop dari segi dalaman mahupun luaran. 
Panjang bebeno mukaddimah, okay hari ni saya nak share set supplement yang dah macam makanan ruji saya hari-hari. Sebab lau sehari tak amek supplement rasa tak lengkap hidup. Ade je yang tak kena dan badan rasa lain macam. Seriusly, yang dah consume supplement sahaja yang dapat bezakan keadaan sebelum dan selepas amalkan supplement. 

Untuk kulit khususnya, saya amalkan SET D ni. ESP memang saya ADD ON dan WAJIB amek setiap hari. VIT E, B COMPLEX dan VITA C pulak memang main booster bagi yang nak kulit sihat dan cantik dari dalam. Kat bawah saya ada share fungsi setiap vitamin ni.

VITA-E COMPLEX : merupakan anti-oksida yang hebat yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh kita dengan sendirinya. Anti-oksida sangat penting untuk meneutralkan radikal bebas dan mencegah kerosakan selular. Anti-oksida dapat menjaga dan memperbaiki struktur kulit. Jangan tak tahu tau dengan pengambilan VITA-E dapat mencegah premature-aging atau tua sebelum usia. Bagaimana? VITA-E mencegah pembentukan garis-garis halus dengan menghalang kerosakan dari radikal bebas. Kedutan dicegah dengan merangsang pembentukan kolagen, menyokong pembentukan sel-sel kulit baru dan mempercepatkan pertumbuhan sel kulit. Parut-parut pun leh hilang sebab sel kulit mati akan digantikan dengan sel kulit yang baru


B COMPLEX :  mengandungi 8 komponen penting vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, 100% biotin dan Asid Folik. Sangat penting untuk mengawal tahap kemurungan dan stress yang menjadi salah satu penyebab pembentukan jerawat. B COMPLEX melancarkan peredaran darah yang akan menjadikan kulit lebih lembap, menaikkan seri wajah dan menyingkirkan sel-sel kulit mati. B Complex merupakan supplement penting dalam menyeimbangkan kesihatan dan kecantikan dalaman serta luaran. Dalam erti kata lain, B is for Beauty. 

VITA-C : merupakan kompenan penting dalam penghasilan kolagen. VITA C dan kolagen saling berkait yang mana kolagen dihasilkan dengan adanya VITA C. Kolagen pula akan menyebabkan kulit menjadi lebih anjal dan awet muda. Selain untuk kulit, VITA C sangat diperlukan oleh badan untuk meningkatkan sistem imunisasi yang mana dapat mengelakkan penyakit-penyakit yang senang berjangkit seperti selsema, demam, dan batuk. Kekurangan VITA-C akan menyebabkan kulit jadi kering, kusam dan menggelupas. Tuk dapatkan kulit yang segar dan berseri-seri setiap hari, amalkan VITA C kerana VITA C sifatnya larut air dan tak disimpan lam badan. So, kita sangat disarankan mengambil VITA C setiap hari untuk menggantikan VITA C lam badan yang telah larut. 

ESP : sangat direkomenkan untuk dapatkan kulit yang gebu dan halus mulus gituuu. ESP membantu dalam menghasilkan set kulit yang akan menjadikan kulit nampak sentiasa baru dan berseri-seri. ESP ibarat pencetus kerana membantu penyerapan vitamin-vitamin lain yang diperlukan oleh kulit. Parut-parut degil jugak dapat dilenyapkan dengan ESP selain menganjalkan serta memperbaiki struktur kulit. Kulit akan lebih remaja dan bebas cela a.k.a kulit yang FLAWLESS. 

Okay bile dah tahu semua fungsi vitamin ni, mesti lagi berkobar-kobar nak konsisten makan vitamin. Memang sangat jelas yang badan kita sangat perlukan vitamin tambahan bukan sahaja tuk kulit malah tuk seluruh kesihatan badan. Sayang bile kite berkira bab kesihatan dan kecantikan ni. Sebab setiap hari badan kita akan mengalami proses penuaan. So, yang sayangkan badan dan nak dapatkan kulit yang cantik dengan sihat dan takde side effect pada masa akan datang, amalkan supplement dari sekarang. Tak rugi pun. Yang sihat dan cantik nanti kamu jugak kan. Peace !

Jom layan testimoni dari pengguna tegar SET KULIT SHAKLEE. 








Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

SUPPLEMENT TINGKATKAN KESUBURAN WANITA

"ASSALAMUALAIKUM"
 
Anak merupakan anugerah Allah yang tidak ternilai harganya. Saat menyambut kelahiran anugerah ini ke muka bumi adalah saat yang paling dinanti-nantikan. Tapi, masih ramai pasangan diluar sana yang hanya mampu menumpang kegembiraan teman-teman disekeliling. Mungkin kita nampak mereka masih mampu tersenyum disaat melihat hampir kesemua teman disekeliling menimang cahaya mata yang comel-comel, namun berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. 

Ada yang cepat dikurniakan anak, ada yang bertahun-tahun kahwin barulah dikurniakan anak. Saya sangatlah respect kat pasangan yang tak putus-putus harapan dan sentiasa berusaha untuk mendapatkan anak. Iye lah kan, harta yang paling berharga di dunia ni adalah anak. Sape yang taknak anak kan. Bagi yang belom lagi ada rezeki tuk menimang cahaya mata, jom kite check balik ape masalah yang kita alami dan macam mane nak atasi. Kadang-kadang kita tak sedar yang masalah ketidaksuburan ni sebenarnya berpunca daripada kita, wanita mahupun lelaki. 

Entri kali ini saya akan ceritakan tentang masalah kesuburan bagi wanita

PUNCA SUKAR MENDAPAT CAHAYA MATA:
- Kitaran haid yang tidak teratur samaada 2 kali dalam 1 bulan atau 1 kali dalam 2-3 bulan.
- Wanita yang darah haidnya terlampau banyak, berketul-ketul dan berserta dengan senggugut yang teruk (Artikel tentang masalah senggugut )
Wanita yang mempunyai berat badan berlebihan juga merupakan salah satu faktor ketidaksuburan

PUNCA WANITA MENGALAMI MASALAH KETIDAKSUBURAN
- Ketidakseimbangan hormon. Ini mengakibatkan kegagalan dalam penghasilan telur (ovum)
- Mempunyai masalah seperti endometriosis, cyst, jangkitan kuman pada tiub falopio dan ketumbuhan. Ia menghalang telur yang dihasikan oleh ovari bergerak ke uterus untuk disenyawakan. 
- Merokok
- Penyakit kelamin
- Pengambilan kafein yang berterusan dan berlebihan
- Mempunyai penyakit di bahagian pelvik
- Terlalu kurus atau gemuk
- Usia yang terlalu muda atau terlalu lanjut. Fakta mengatakan tahap kesuburan berkurangan setelah wanita mencapai umur 35 tahun.
Oleh itu, saya akan mencadangkan vitamin-vitamin yang sesuai untuk meningkatkan tahap kesuburan wanita. 


ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting.

VITA LEA
Mengandungi 28 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan seorang dewasa. Pengambilan VITA LEA sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Isteri perlu melengkapkan kesihatan diri dengan mengambil multivitamin ini. 

VITA C
Satu tablet VITA C membekalkan 500mg vitamin C. VITA C SHAKLEE adalah sejenis 'sustained release' dimana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dalam tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai antioksida seperti VITA E

B COMPLEX
Lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neural.

ALFALFA COMPLEX
Diamalkan oleh wanita terutamanya bagi mereka yang rasa  'sakit ketika bersama'. membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/sakit pinggang yang melampau tatkala didatangi haid (makan alfalfa dan kalsium) dan turut membantu dalam hubungan suami isteri yang bertindak sebagai Kacip Fatimah. Ada juga sesetengah sumber yang mengatakan ALFALFA boleh membantu dalam masalah PCOS

GLA
GLA adalah sejenis sid lemak Omega 6 yang berfungsi menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur. Seperti yang kita sediam maklum, kitaran haid yang stabil memudahkan wanita mengenal pasti waktu subur di mana peratusan pesenyawaan dapat ditingkatkan. GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub falopio dimana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yang subur ini juga membantu sperma hidup lebih lama didalam falopio tiub iaitu sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama pada waktu tersebut. Selain itu, GLA juga berfungsi melegakan PMS (sindrom pra haid) yang sering dialami oleh wanita

ZINC COMPLEX
Zinc digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zinc akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.


* Sebagai peringatan, vitamin dan supplement tambahan ini adalah salah satu usaha untuk mendapatkan cahaya mata. Tahap kesihatan suami dan isteri juga perlu dipertimbangkan. Oleh itu, perbanyakkan berdoa semoga dimurahkan rezeki untuk menimang cahaya dalam masa yang terdekat ini. TIADA JAMINAN anda akan mengandung sejurus selepas anda menggunakan supplement di atas. Semua rezeki ditangan yang MAHA KUASA, justeru kita sebagai hambaNYA jangan berhenti berusaha, berdoa dan bertawakkal. InsyaALLAH akan diperkenankan. Amin.


 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

CARA PENGAMBILAN SUPPLEMENT SHAKLEE YANG BERKESAN

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 


ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
Sebaiknya diambil di waktu pagi semasa perot masih kosong. Ini kerana semasa waktu pagi, kadar metabolisma kita lebih tinggi berbanding waktu lain.Oleh itu, semua asid amino dapat diserap dengan lebih baik

ALFALFA COMPLEX
Tidak boleh diambil bersama VIT E dan GLA. Penyerapan VIT E akan terganggu jika diambil bersama. Alfalfa adalah serat dan VIT E adalah vitamin yang dapat berfungsi dengan lebih baik jika ada lemak. Serat sangat suka menyerap lemak dan akan mengganggu fungsi VIT E.

OSTEMATRIX
Sebaiknya diambil sebelum tidur.Tidak boleh diambil bersama sumber iron seperti VITA LEA MULTIVITAMIN.

VITA- C SUSTAINED RELEASE
Jika mengalami demam atau selsema, 2 biji VIT C bolehlah dipatahkan kepada dua sebelum ditelan. VIT C juga boleh dijadikan masker dengan melarutkan nya ke dalam air

VITA LEA MULTIVITAMIN
Tidak boleh diambil bersama susu atau sumber kalsium lain seperti OSTEMATRIX kerana boleh mengganggu penyerapan iron. Lebih bagus diambil bersama VIT C kerana iron memerlukan VIT C untuk proses penyerapan lebih baik. Didalam VITA LEA mengandungi 60mg VIT C

JANGAN AMBIL VITAMIN BERSAMA MINUMAN YANG BERKAFEIN
Boleh mengurangkan kebolehan penyerapan vitamin kedalam tubuh badan. Elakkan minum minuman berkafein sekurang-kurangnya setengah jam selepas atau sebelum mengambil vitamin. 


~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]
 

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

PENTING KE SUPPLEMENT TAMBAHAN UNTUK KITA ??

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 



Dunia sekarang menyebabkan kita WAJIB mengambil supplement tambahan. Mengapa? Kerana dunia sekarang sudah tidak sesihat dan sesegar dunia dahulu kala. Semakin banyak bahan-bahan beracun dan pencemaran alam di sekitar kita. Perokok tegar? Semakin berlambak-lambak. Kekurangan nutrien dan vitamin yang cukup dalam badan boleh mengakibatkan kita mengalami pelbagai jenis penyakit ekoran persekitaran dan pemakanan yang tidak sihat.

Pemakanan zaman global ini pun sudah tidak sesihat pemakanan dahulu. Makanan yang penuh dicemari dengan perisa dan pewarna tiruan, MSG, garam dan gula yang berlebihan banyak memberi impak yang negatif kepada kesihatan kita. Bayangkan sudah berapa banyak bahan-bahan tersebut terkumpul dalam badan kita.
Tanya diri sendiri, 
 "Pernah ke kita detox semua bahan-bahan tidak sihat tu?" 

 "Cukup ke vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan untuk bekerja
seharian dalam setiap hidangan yang kita nikmati hari-hari?"

Kalau anda memang jenis orang yang makan mengikut piramid makanan, ABAIKAN artikel ini. 



Siapa yang WAJIB ubah cara pemakanan dan amek supplement? 

1.Kerap berada dalam keadaan tertekan sama ada kerana kerja, keluarga dan perhubungan. Keadaan ini akan menyebabkan kelenjar adrenal anda berkerja ‘lebih masa’. Keadaan ini akan menyebabkan sakit kepala dan keletihan. Mungkin pengambilan vitamin B komplek, E dan C boleh membantu.

2. Sejarah keluarga yang berhadapan dengan ostreoprosis. Membekalkan tubuh anda dengan mineral yang tersimpan dalam tulang boleh menolong mencegah masalah ini. Apatah lagi bagi wanita yang kerap melahirkan anak, bayi bergantung bekalan kalsiumnya daripada ibu. Justeru pengambilan kalsium, magnesium dan vitamin D mungkin membantu anda menangani osteoprosis.

3. Anda kerap diserang selesema. Sistem imun anda mungkin rendah berbanding orang lain. Dalam keadaan ini tambahkan pengambilan vitamin C dan zink.

4. Jika anda merokok, anda memerlukan lebih vitamin C. Selain itu anda mungkin memerlukan kalsium, magnesium dan vitamin D, kerana merokok juga dikaitkan dengan osteoporosis, tetapi sebaik-baiknya berhentilah merokok.

5. Jika anda berhadapan dengan masalah hormon, anda mungkin memerlukan vitamin B6. tetapi jangan ambil dos yang banyak tanpa rujukan doktor.

6. Anda mengalami masalah tekanan darah rendah. Lebihkan pengambilan zat besi, vitamin C, asid foli dan vitamin B12 juga.

7. Gout- Mungkin anda perlu mengambil vitamin B5 (asid panthothenik)

8. Masalah jantung - Minyak ikan membantu menurunkan tahap kolesterol. Ia juga berfungsi sebagai agen mengurangkan bengkak atau radang. Jika anda tidak mendapat minyak zaitun dalam diet, mungkin anda perlu pertimbangkan mengambil makanan tambahan.

Apapun, adalah penting untuk mendapatkan makanan tambahan yang berkualiti dari segi vitamin dan mineralnya. Jika tidak pasti mungkin boleh merujuk kepada yang pakar seperti doktor.




 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]


Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

MEALSHAKES UNTUK ANAK YANG 'PICKY EATERS'

"ASSALAMUALAIKUM"
 
Para ibu mesti risau dan gelisah jika berat badan anak mereka masih lagi dibawah garisan kuning. Walaupun makin ramai kanak-kanak yang mengalami obesiti sekarang, masih ramai juga kanak-kanak yang susah nak makan atau hanya nak makan makanan yang mereka gemari. Kebiasaannya, makanan yang mereka gemari tidak mengandungi khasiat-khasiat yang diperlukan oleh badan untuk proses tumbesaran. Mereka ini digelar 'picky eaters'.

Hari ni nak cite cket pasal Mealshakes SHAKLEE. Betapa saya dan pastinya para ibu yang lain berasa amat bersyukur dipertemukan dengan MEALSHAKES SHAKLEE.Perisa Vanilla plak tuhhh. Sedapppp!!  Alhamdulillah. 






Apa yang hebat sangat sal MEALSHAKES SHAKLEE ni? Sampai ramai sangat orang duk bercakap sal MEALSHAKES ni. Banyak sebenarnya khasiat2 dan nutrient2 penting yang diperlukan oleh kanak2 dalam tempoh membesar ni. Almaklumla, kanak2 sekarang ni termasuklah bayi, abis pantang je dah dihantar ke nursery. Bercampur dengan anak2 laen yang mungkin sedang selsema, batuk, demam dan macam2 la penyakit berjangkit. Lau antibodi tak kuat memang senang sangat nak berjangkit. Kesian kan kat anak2. Mealshakes leh bantu tingkatkan antibodi anak2. Yelah kan, bile sume khasiat cukup lam badan, antibodi pun kuat la. 

Ni je ke khasiat MEALSHAKES???


Memang tak laaaaaa. Jom terjah bawah lagiiiiiiii.................


15 kebaikan MEALSHAKES untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu:

  1. Kurangkan Ekzema
  2. Untuk Tumbesaran
  3. Untuk Perkembangan Minda
  4. Untuk Tingkatkan Selera Makan anak
  5. Untuk Anak yang dah berhenti susu ibu
  6. Untuk Anak kekal aktif
  7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
  8. Meningkatkan berat badan anak
  9. Membantu anak fokus
  10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
  11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
  12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
  13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
  14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
  15. Supplement yang sangat mudah disediakan,boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu

 Berapa harga MEALSHAKES ni? Murah je sayang2 semua. Jangan sesekali kedekut untuk melabur demi kesihatan anak2 sekali je daripada tiap2 bulan duk ulang alik ke klinik, bayar ubat2 klinik, masuk wad, bayar wad plak. 
Prevention is better than cure. Sebelum anak2 dapat sakit, jom kita sama2 tingkatkan sistem imunisasi diorang. 

Siapa sayang anak2 WAJIB dapatkan MEALSHAKES untuk anak2 mereka. Saya sebagai ibu ni memang tak sanggup nak tengok anak saya sakit. Sedih yang teramat. Sebab tu jugak la saya mula berjinak2 dengan SHAKLEE. Always Green and Safe. 



 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

SIHAT BERSAMA ALFALFA

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 


 
 
Alfalfa merupakan produk pertama SHAKLEE yang dihasilkan oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Kenapa Alfalfa yang dipilih untuk menjadi produk signature SHAKLEE? Alfalfa adalah sejenis herba yang digunakan oleh masyarakat orang putih untuk tujuan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Alfalfa ni banyak sangat khasiat untuk wanita, lelaki, dan kanak-kanak dan formula Alfalfa ni dirumuskan sebagai Alfalfa SHAKLEE yang boleh membantu pelbagai golongan dalam masalah kesihatan.


Apa kebaikan ALFALFA SHAKLEE?

1. Kaya dengan Vitamin dan Mineral Semulajadi
Vitamin B, C, dan E yang terkandung di dalam Alfalfa adalah dalam jumlah seimbang yang diperlukan oleh badan. Alfalfa Shaklee turut mengandungi mineral kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Selain itu, Alfalfa 
Shaklee mengandungi Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak 
dan Antioksidan.
2. Alfalfa bertindak sebagai pembersih darah 

3. Alfalfa juga berkebolehan dalam penyerapan protein, dan karbohidrat.


20 Manfaat Alfalfa SHAKLEE
 
1.   Merawat gangguan pencernaan

2.   Mengawal kolestrol dalam darah

3.   Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh

4.   Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.   Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.   Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan

7.   Mengurangkan simptom menopous

8.   Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.   Merawat masalah sembelit

10. Menyahkan toksik dalam tubuh

11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13. Membantu masalah penghadaman

14. Membantu memperbanyakkan susu ibu

15. Mengurangkan masalah pundi kencing

16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17. Meningkatkan kesihatan prostat

18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19. Menghangatkan hubungan suami isteri

20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki


Apa istimewanya Alfalfa SHAKLEE?


1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  

4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba 
semulajadi

5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7.  Membersihkan hati

8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang
 



 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]


Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

BILA CIK SENGGUGUT MENYERANG ~~~

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 
 

Mesti ramai wanita kat luar sana yang mengalami masalah senggugut ni kan. Senggugut ni kalau dibiar lama2 leh effect peranakan kita tau wahai kaum hawa sekalian. So, lam entri ni saya akan bantu anda yang ada masalah senggugut ni. 

Tahap serangan senggugut ni tak sama antara satu sama lain. Macam saya, senggugut saya takde lah teruk sangat. Just rasa lenguh-lenguh pinggang dan kaki akan mudah krem. Lau duk lam kelas tu memang rasa nak balik cepat-cepat sebab nak baring. Alangkah bahagianya lau time senggugut, takde kelas. weeee :)

Ada wanita yang mengalami sakit senggugut yang kronik sampai ada yang pening-pening dan muntah teruk. Memang lemah satu badan dan takde selera nak makan. Biasanya, dorang akan ambil macam-macam jenis ubat untuk meredakan sakit senggugut ni seperti Ponstan. Effect Ponstan memang sangat-sangat cepat sebab bila makan je, terus sakit tu hilang dan dorang boleh buat kerja seperti biasa. Tapiiiiiii, pernah tak terfikir tentang side effect untuk jangka masa yang panjang?

Customers saya yang inbox masalah ni, saya akan perkenalkan GLA SHAKLEE tuk atasi masalah senggugut. GLA sangat-sangat special tuk wanita. Pengambilan GLA secara konsisten dan mengikut guide yang betul memang dapat atasi masalah senggugut ni. GLA ni sangat selamat sebab berasaskan organik dan tak merosakkan buah pinggang untuk pengambilan jangka masa yang panjang. Walaupun kesan GLA tak sepantas Ponstan dan ubat-ubat senggugut yang lain, GLA sangat-sangat selamat untuk diamalkan. 

Tak seperti ubat-ubat senggugut yang lain, GLA beri kesan yang kekal. So, biar lambat asal selamat. Ubat-ubat senggugut lain akan merosakkan buah pinggang dan hanya berkesan semasa kita makan tu je dan kesannya tak kekal. Bila ubat dah abis diproses, sakit senggugut akan menyerang lagi dan terpaksa la ambil lagi ubat kan. Dengan GLA, amalan secara konsisten akan mengatasi masalah senggugut ni buat selama-lamanya. Kesannya kekal dan bukan hanya pada waktu pengambilannya sahaja.




Senggugut teruk ??


Selain masalah senggugut, GLA juga sangat banyak kebaikan kepada wanita.  Jom tengok gambar di bawah :




a. membantu mengawal dan mengatur kitaran haid

b. membantu meningkatkan kesuburan- untuk mereka yang ingin hamil

c. membantu dalam menangani monopous

d. menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri

e. melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain

f. menguatkan kuku dan rambut



 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

JOM JANA PENDAPATAN YANG HANYA BERMODALKAN RM75

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 



 Okay, hari ni saya nak cerita sikit tentang bagaimana nak menjana pendapatan dengan produk SHAKLEE. Sebab ramai sangat yang tanya soalan yang sama, saya jawab semua persoalan yang timbul tu dalam entri ni ye.
Kalau nak tahu, dalam SHAKLEE ni, tak perlu keluarkan modal yang besar tau. Hanya RM75 pendaftaran sebagai ahli termasuk RM10 postage untuk HQ postkan starter kit SHAKLEE. So basically, pendaftaran ahli just RM65. 
RM75 ni untuk seumur hidup tau. Jimat kan. Tak perlu nak keluar modal besar-besar untuk dapat untung yang besar. Yang paling penting, kena terus berjuang untuk dapat apa yang ditarget.

Jangan tunggu lama-lama untuk mulakan bisnes sendiri sebab masa tak tunggu kita tau. Jangan ada perasaan malas, hangat-hangat tahi ayam, dan yang paling penting, say NO to "nanti", " kejap lagi", "tapi". Tu semua leh patahkan semangat kita nak berniaga. Harus sentiasa motivasikan diri. Semua orang yang dah berjaya sekarang, kita tak tahu masa silam diorang. Dorang semua bermula daripada bawah. Jatuh bangun diorang, kita tak tahu kan. Yang penting sekarang, diorang dah nampakkan hasil titik peluh diorang. 

Jadi apa tunggu lagi. Student yang nak cari side income, fully houswife or yang bekerja dan nak buat part time job, sangat-sangat dialukan. Sebabnya, tak perlu buka kedai nak jual produk SHAKLEE ni. Boleh menjual dari rumah je. Memang takde masalah la kan. Masa yang diperuntukkan untuk bisnes ni pun tak perlu 24jam. Sangat-sangat mudah kan. 

Jom jadi Independent Distributor Shaklee (SID)  yang sah. Kalau nak jadi ahli, mesti kena ada guide macam mana nak jual produk, nak dapatkan jadual makan n sebagainya kan. So, kena la cari orang yang boleh guide kita tau. InsyaAllah dengan team saya, korang akan dapat berbincang secara online mahupun offline dalam group nanti. Semua masalah boleh diutarakan dalam group. Inilah yang dinamakan team work.

Tak perlu takut-takut nak jual produk ni sebab produk SHAKLEE memang antara produk yang terbaik di dunia. Bila jual produk yang memang meyakinkan dan share dengan orang tentang kebaikan produk kita, semua orang akan dapat kesihatan dan kehidupan yang lebih sihat. InsyaAllah sambil menjana pendapatan. Siapa tak suka kan bila orang di sekeliling kita sihat dan cantik dalaman dan luaran.






 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.

[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]
 

Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

1001 KHASIAT ESP UNTUK SEMUA

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 Apa itu ESP?

ESP ialah nutrisi tambahan yang berasaskan kacang soya. ESP diproses menggunakan suhu yang rendah untuk mengekalkan kualiti protein dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya yang terpilih. Selain untuk diminum, ESP juga boleh dijadikan masker untuk kulit yang cantik, gebu, halus mulus. Caranya hanya campurkan 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt, kacau dan tepek kat muka. Jangan tak tahu tau, ESP boleh dicampurkan dalam minuman feveret korang seperti susu, milo dan jus buah yang dikisar. Memang mengancam rasa dia. Syedappppp!!

Siapa perlukan ESP?

1. Ibu mengandung– makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat

3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 

4.Pelajar/pekerja/individu,dewasa/warga,emas-penambah tenaga/energy booster

5. Penghidap kencing manis

6. Lelaki dan wanita –  untuk mencegah dari penyakit

7. Orang yang alergik atau alahan.

8. Mereka yang ingin menguruskan badan


KHASIAT-KHASIAT ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan. Memampatkan lagi kalsium didalam tulang.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, serta mengurangkan kedutan

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 

16. Bertindak sebagai antioksidan, 

17. Menguatkan sistem imun tubuh, 

18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 

19. Memelihara kesihatan jantung 

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 

24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 

25. Mencegah osteoporosis 

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik. 

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

33. Menghalang pembentukan batu karang yang biasa dialami oleh kaum lelaki

34. Mengelakkan kerosakan buah pinggang. 

35. Melawan kanser terutamanya kanser payudara, kanser usus

36. Meningkatkan aktiviti sel darah putih yang merupakan sistem pertahanan badan kita

37. Mengelakkan risiko strok dan arteri tersumbat yang menyebabkan sakit jantung

38. Mengawal 'mood swing' bagi wanita yang sedang PMS dan monopause  


ESP sangat sesuai diamalkan oleh seisi keluarga tak kira la suami, isteri serta anak-anak. Tapi pastikan korang dapatkan guide dulu sebelum bagi anak-anak korang minum tau. Sangat-sangat berbaloi untuk consume ESP kerana khasiat yang menyeluruh, bukan untuk kecantikan semata-mata. 

Para ibu yang menyusukan anak sangat digalakkan consume ESP sebagai 'milk booster'. Memang berbaloi-baloi. Susu pekat, anak pun cepat kenyang, tak meragam.


 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.

[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]


Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com

SUPPLEMENT TERBAIK UNTUK IBU HAMIL

"ASSALAMUALAIKUM"
 
 
 
 
Mesti ramai ibu mengandung di luar sana yang masih tercari2 vitamin yang sesuai sepanjang hamil kan. Seperti yang saya janjikan kat entry sebelum ni, saya akan review satu-satu supplement preggy mommy kat entry ni ye. Tak kenal maka tak cinta. So, saya akan bagitahu fungsi-fungsi dan kebaikan fullset vitamin preggy mommy. Lepas dah tahu kebaikan dan fungsi-fungsi setiap vitamin dalam set ni, baru la korang lebih yakin nak consume kan. Untuk lebih details, scroll sampai habis ye. :)




FUNGSI DAN KEBAIKAN 
Untuk trimester pertama, supplement yang korang perlu consume:

VITA- LEA : merupakan satu supplement yang penting kerana vita-lea mengandungi zat besi yang amat diperlukan oleh fetus dan ibu. Kekurangan zat besi dan multivitamin lain boleh menyebabkan kekurangan sel darah merah atau boleh mengalami Anemia. Anemia atau lebih dikenali sebagai kekurangan Hemoglobin (HB) boleh mengakibatkan fetus tidak mendapat bekalan oksigen yang mencukupi. Ini akan memburukkan lagi keadaan para ibu dan juga bayi yang dikandung. Pada trimester terakhir, fetus lebih banyak menyerap zat besi daripada ibu. Vita-Lea boleh membantu para ibu menstabilkan HB mereka dengan menyalurkan zat besi dan multivitamin yang mencukupi. Hal ini akan mengurangkan risiko kelahiran bayi pra-matang dan para ibu pula akan kekal bertenaga sepanjang proses kehamilan. 

 
B-COMPLEX : mengandungi asid folik yang sangat penting untuk pertumbuhan bayi dalam kandungan. Sebaik-baiknya, b-complex diamalkan sebelum hamil lagi untuk menstabilkan jumlah asid folik di dalam tubuh para ibu. Asid folik dapat membantu mengurangkan risiko keguguran dan spina bifida pada bayi. Pertumbuhan organ-organ penting bayi amat bergantung kepada asid folik termasuk pembentukan tengkorak bayi. Untuk mendapatkan bayi yang sihat dan berkualiti, b-complex sangat-sangat bagus untuk di amalkan. Selain itu, b-complex Shaklee mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang amat penting dalam menjaga kesihatan serta kesegaran tubuh badan.

 
VITA - C : membantu dalam meningkatkan daya tahan tubuh bayi ketika dalam kandungan. Dengan pengambilan vitamin C yang mencukupi, selain dapat mencantikkan kulit, ianya amat penting untuk pembentukan antibodi bayi ketika dalam kandungan lagi. Pembentukan antibodi yang kuat dapat menghalang bayi anda daripada dijangkiti penyakit yang merbahaya. Yela kan, bayi baru lahir sangat mudah dijangkiti penyakit. Oleh itu, sistem antibodi bayi perlulah dibentuk sejak dari dalam rahim lagi. Hal ini dapat membantu bayi anda hidup lebih sihat dan mampu melawan penyakit selepas lahir nanti.   

OSTEMATRIX :  merupakan vitamin tambahan yang lebih daripada kalsium. 1 biji Ostematrix bersamaan dengan 1 gelas susu yang tinggi kalsium. Ostematrix membantu korang yang ade masalah kekejangan ataupun simpul biawak. Masalah ini seringkali membelenggu para ibu hamil disebabkan oleh kekurangan kalsium dalam badan. Ostematrix ini sangat penting untuk membantu proses pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf serta merehatkan otot ketika kontraksi. Selain itu, kekurangan kalsium akan menyebabkan sakit belakang dan masalah osteoporosis. Masalah sembelit yang sememangnya merupakan masalah biasa bagi ibu hamil dapat diatasi dengan pengambilan ostematrix secara teratur. Ostematrix membantu mengantikan kalsium para ibu yang telah diserap oleh bayi ketika didalam kandungan. 

 
ESP : sangat bagus untuk ibu yang sedang hamil dan selepas hamil. ESP dapat memberi tenaga yang mencukupi agar ibu hamil kekal bertenaga dan ceria sepanjang hari. Selain itu, masalah pre-eklampsia juga dapat dielakkan. ESP juga dapat menghasilkan kulit bayi dan ibu lebih putih, gebu dan licin. Penyakit seperti kencing manis jenis Gestational dapat dielakkan oleh ibu mengandung dengan mengamalkan aturan pemakanan ESP yang betol. ESP juga dapat membantu penghasilan lebih banyak susu selepas bersalin, meningkatkan bekalan darah, membantu perkembangan janin ketika dalam rahim serta memberikan berat badan ideal kepada ibu mengandung. 

Untuk trimester kedua dan ketiga, amalkan kesemua vitamin dari semester pertama, cuma perlu tambah Omega Guard :


Omega Guard : lebih kepada pertumbuhan otak janin ketika didalam kandungan. Omega membantu tumbesaran dan perkembangan otak bayi anda. Selain itu, dapat membantu perkembangan memori janin. Omega lebih kepada mereka yang inginkan bayi yang sihat dan cerdik selepas lahir. DHA di dalam Omega Guard ini merupakan nutrien utama untuk fungsi otak, sistem saraf dan retina janin. Untuk para ibu pula, omega dapat membantu para ibu mengawal kadar kolestrol didalam badan secara semulajadi. Berat badan ibu pula dapat dikawal agar tidak berlebihan sepanjang proses kehamilan. Sistem imun para ibu pula meningkat dan ibu tidak mudah terkena demam dan selsema yang akan memberi kesan kepada perkembangan otak bayi anda. 



 ~ produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit ~


JOM DAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE SEKARANG!
DAN ANDA BERPELUANG MENDAPAT PENJIMATAN BERGANDA-GANDA DARIPADA SHAKLEE.


[ INGIN MENDAPAT 4-5-6 ANGKA SEBULAN DENGAN MENDAFTAR AHLI SHAKLEE?
HUBUNGI SAYA SEKARANG!! 
HANYA DENGAN ONLINE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA MASIH DIPERLUKAN.
 DAN ANDA AKAN DIJEMPUT KE GROUP EKSKLUSIF DI FACEBOOK ]


Setiap pembelian produk Shaklee akan mendapat konsultasi khusus dari saya.

Pertanyaan Lanjut:
Nur Zafirah Mohd Nor
Shaklee Independent Distributor ID : 956778
SMS/Whatsapp: +6011 2831 6400
Facebook : Mama Alisha Vitashoppe
Email : nzafirah91@gmail.com
 
Copyright © SAKURA BEAUTY AND HERBS | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in